Smeller er hundesporten for alle som liker nesearbeid - enten som konkurranseform eller som en ´hverdagsaktivitet.

For å delta på grunnkurs 2, må du ha gjennomført Introkurs i Smeller enten som deltager med hund eller som observatør. Du må også ha deltatt på grunnkurs 1 eller ha en hund som har grunntrening i banesøk. Utover dette er det ingen krav til hund, fører eller kunnskapsnivå.

Dette grunnkurset tar for seg øvelsen kasser og romsøk. Det vil også arrangeres forberedende trening på kjøretøy samt markeringstrening. Kurset går over 12 timer fordelt på 2 dager (helg) eller kvelder.

Se kurskalender for kommende kurs.


Kurset ledes av Gry Brudheim og Gro Saugerud
Begge er autoriserte instruktører i Smeller.

Link til brosjyre: http://www.smeller.no/images/pdf/brosjyre/brosjyre_nsk.pdf

Maks antall deltagere er 12
Minimum antal deltagere: 8
Pris: 2000.-

For eksterne klubber, lag eller foreninger:

Vi reiser gjerne til din lokale klubb for å holde grunnkurs / introkurs. Vanligvis holder vi dette på en helg. Vi kan avholde kurset på følgende måte:

Lørdag og søndag: Grunnkurs del 2 (eller del 1 dersom del 1 ikke er gjennomført tidligere). Pris: 2000.- pr. ekv. / Observatør 1/2 pris. Maks 12 personer. Vi tar betalt for minimum 10 personer. I tilegg kommer kjøring og evnt. overnatting / kost.

Vi er to autoriserte instruktører som holder kurset sammen og bygger teori rundt det som skjer i praksis. På dette kurset lærer du mye om generell hundetrening i tillegg til Smeller. 

Det stilles krav til lokalene som kan brukes. Dersom dere ikke har egnede lokaler, kan kursene avholdes i Drammen (2500 kvm oppvarmet hall) som et lukket arrangement.

Kontaktperson: grosauge@online.no